Verkoopsvoorwaarden

Algemene voorwaarden

Door een bestelling te plaatsen verklaart de koper zich akkoord met de leveringsvoorwaarden en de betalingsvoorwaarden zoals verder beschreven.

Gegarandeerde prijs

Lensweb.be garandeert de prijs van de contactlenzen en de producten zoals vermeld op de website.  Prijzen van de contactlenzen en de producten zijn incl. 21% btw.

Verzendkosten

Lensweb.be rekent € 3,50 verzendingskosten aan per verzending van contactlenzen en vloeistoffen in België en Nederland. Indien je bestelt voor een bedrag hoger dan 150 euro, dan worden er geen verzendkosten aangerekend.

Betalingen

Betalingen van contactlenzen en vloeistoffen gebeuren online.  De betalingen vinden plaats op een beveiligde server waar je kan betalen met:

 • Visa
 • Bancontact
 • Mastercard
 • KBC Online
 • Belfius DirectNet
 • ING Home Pay
 • Overschrijving
 • Betalen in de winkel (enkel bij afhaling)

Meer informatie vind je op onze website onder: betaal- en verzendopties

Bestellingen

De bestellingen van contactlenzen en vloeistoffen gebeuren online. Je bestelling wordt bevestigd door een e-mail. De meeste goederen worden uit voorraad geleverd en vertrekken bij ons op de dag van bestelling.  De leveringsnota wordt meegestuurd met de bestelling.

Garantie

Lensweb.be garandeert de kwaliteit en bruikbaarheid van de door hen geleverde contactlenzen en vloeistoffen, zoals deze zijn weergegeven in de CE-productinfo van de fabrikant.  Deze garantie geldt niet in geval het gebrek te wijten is aan foutief gebruik, nagelaten verzorging, opzettelijke beschadiging of onoplettendheid.

'Niet goed, geld terug!' - garantie

Indien je niet tevreden bent over je levering, dan zorgt lensweb.be voor een vervanging of betaalt, na ontvangst van de aan jou verzonden goederen, het volledige aankoopbedrag terug binnen de 14 dagen als blijkt dat de producten afwijken van je bestelling.

Betwistingen

Elke betwisting is onderworpen aan de bevoegdheid van de rechtbank van het arrondissement van de leverancier waar de hoofdzetel van de maatschappij gevestigd is.  Alleen het Belgische recht is van toepassing.

Gebruikersvoorwaarden

 • De gebruiker is bekend met en tevreden over de bestelde contactlenzen en vloeistoffen.
 • Lensweb.be levert de contactlenzen in overeenstemming met de gegevens die door de koper worden aangeleverd.
 • De lensgegevens die je verstrekt aan lensweb.be zijn niet ouder dan 12 maanden.
 • De gebruiker laat zijn ogen regelmatig (liefst elke 6 maanden) controleren door een contactlensspecialist of oogarts.
 • Lensweb.be staat in voor de kwaliteit van de door haar geleverde producten maar is niet verantwoordelijk voor de verdraagzaamheid van de producten en de mogelijke gevolgen voor het oog.

Verzakingsrecht

De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 werkdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product of op het sluiten van de dienstenovereenkomst. Het herroepingsrecht is uitgesloten voor alle maatwerk.

Persoonlijke informatie

De door jou opgegeven info wordt door lensweb.be in een geautomatiseerd klantenbestand opgenomen en uitsluitend door lensweb.be gebruikt.

Disclaimer

Bij het maken van deze website hebben we een zo groot mogelijke zorgvuldigheid betracht maar er kan altijd foute informatie in staan.  Lensweb.be kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van de activiteiten op deze website.

Veilig betalen

Bij ons betaalt u veilig en met de volgende methodes.

Contact